fbpx

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie

ul. Michała Oczapowskiego 2

10-719 Olsztyn

89 523 49 13

br@uwm.edu.pl

www.uwm.edu.pl

ŻYWNOŚĆ BEZ  TAJEMNIC

 

WYDZIAŁ NAUKI O ŻYWNOŚCI UNIWERSYTETU WARMIŃSKO -  MAZURSKIEGO W OLSZTYNIE, KTÓRY KSZTAŁCI WYSOKIEJ KLASY SPECJALISTÓW, JUŻ OD PONAD 70 LAT, W ROKU AKADEMICKIM 2017/2018 OFERUJE KANDYDATOM PIĘĆ ATRAKCYJNYCH KIERUNKÓW STUDIÓW ORAZ SZEREG SPECJALNOŚCI (W TYM NOWOŚCI):

  • BROKER INNOWACJI W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM (I STOPIEŃ)
  • GASTRONOMIA SZTUKA KULINARNA (I STOPIEŃ)
  • INŻYNIERIA PRZETWÓRSTWA ŻYWNOŚCI (I STOPIEŃ)
  • TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA CZŁOWIEKA (I I II STOPIEŃ)
  • TOWAROZNAWSTWO (I I II STOPIEŃ, NOWE SPECJALNOŚCI)

GWARANTUJEMY ZAJĘCIA PROWADZONE PRZEZ WYSOKIEJ KLASY SPECJALISTÓW, WARSZTATY EKSPERCKIE, WIZYTY STUDYJNE, SZKOLENIA CERTYFIKOWANE (NA WYBRANYCH KIERUNKACH) ORAZ SZEREG ZAJĘĆ ODBYWAJĄCYCH SIĘ W NOWOCZEŚNIE WYPOSAŻONYCH LABORATORIACH, HALI TECHNOLOGICZNEJ ORAZ PROFESJONALNYM ZAPLECZU GASTRONOMICZNYM.  

 

NASZĄ OFERTĘ ZNAJDZIESZ NA STRONIE:

WWW.UWM.EDU.PL/WNZ

 

  • BROKER INNOWACJI  W PRZEMYŚLE SPOŻYWCZYM

JEŚLI LUBISZ ŁĄCZYĆ NAUKĘ Z PRAKTYKĄ, MASZ DUŻE ZDOLNOŚCI INTERPERSONALNE, DZIĘKI WIEDZY I UMIEJĘTNOŚCIOM (KNOW-HOW) BĘDZIESZ PRZYGOTOWANY DO KIEROWANIA WŁASNĄ FIRMĄ INFOBROKERSKĄ, SŁUŻĄCĄ TRANSFEROWI INNOWACYJNYCH ROZWIĄZAŃ (TECHNOLOGICZNYCH, TECHNICZNYCH, ORGANIZACYJNYCH, PRODUKTOWO-USŁUGOWYCH) W PRZETWÓRSTWIE ŻYWNOŚCI ORAZ SIECIACH SPRZEDAŻY. DZIĘKI PRAKTYCZNEMU CHARAKTEROWI KIERUNKU STUDIÓW (ZAJĘCIA Z PRAKTYKAMI, WYDŁUŻONY CZAS PRAKTYK STUDENCKICH) ZDOBĘDZIESZ UMIEJĘTNOŚCI SKUTECZNEGO POZYSKIWANIA I PRZETWARZANIA INFORMACJI DOTYCZĄCYCH POTENCJALNYCH KOOPERANTÓW I ICH OFERTY W PROCESIE WDRAŻANIA  INNOWACYJNYCH ROZWIĄZAŃ.

 

  • GASTRONOMIA – SZTUKA KULINARNA

JEŚLI SWOJĄ PRZYSZŁOŚĆ WIĄŻESZ Z PRACĄ W GASTRONOMII, TU NABĘDZIESZ UMIEJĘTNOŚCI KOMPONOWANIA POTRAW,  ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM WYBORU ODPOWIEDNICH OPERACJI JEDNOSTKOWYCH, PROWADZENIA DZIAŁALNOŚCI GASTRONOMICZNEJ, ZARÓWNO POD KĄTEM TECHNOLOGICZNYM, EKONOMICZNYM JAK I ORGANIZACYJNO–PRAWNYM, A TAKŻE WIEDZĘ NA TEMAT PLANOWANIA RACJONALNEGO ŻYWIENIA POSZCZEGÓLNYCH GRUP LUDNOŚCI. STUDIA NA KIERUNKU PRZYGOTUJĄ CIĘ DO PRACY W CHARAKTERZE KUCHARZA, MENEDŻERA RÓŻNYCH OBIEKTÓW GASTRONOMICZNYCH TJ. RESTAURACJE, STOŁÓWKI, KAWIARNIE, BARY ITP., INTENDENTA.

 

  • INŻYNIERIA PRZETWÓRSTWA ŻYWNOŚCI 

JEŻELI  INTERESUJESZ SIĘ TECHNOLOGIĄ I TECHNIKĄ PRODUKCJI ŻYWNOŚCI, CHCESZ MIEĆ REALNY WPŁYW NA ASORTYMENT I JAKOŚĆ RYNKOWYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH, INTERESUJĄ CIĘ BADANIA ŻYWNOŚCI POD KĄTEM JEJ SKŁADU I WŁAŚCIWOŚCI, CHCIAŁBYŚ WDROŻYĆ NOWE RECEPTURY I ZAPROPONOWAĆ PRODUKCJĘ NOWYCH WYROBÓW SPOŻYWCZYCH, MASZ POMYSŁ NA INNOWACYJNE ROZWIĄZANIA TECHNICZNE W PRZETWÓRSTWIE ŻYWNOŚCI, CHCIAŁBYŚ PRACOWAĆ PO UKOŃCZENIU STUDIÓW W NAJNOWOCZEŚNIEJSZEJ BRANŻY PRZEMYSŁU W POLSCE . 

 

  • TOWAROZNAWSTWO

W RAMACH NOWO UTWORZONYCH SPECJALNOŚCI ZDOBĘDZIESZ WIEDZĘ I UMIEJĘTNOŚCI, KTÓRE POZWOLĄ CI ZOSTAĆ SPECJALISTĄ W ZAKRESIE KSZTAŁTOWANIA I OCENY JAKOŚCI TOWARÓW ORAZ ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ.  SĄ TO KOMPETENCJE NIEZBĘDNE W PRACY W PRZEDSIĘBIORSTWACH PRODUKCYJNYCH, NA STANOWISKACH ZWIĄZANYCH Z OPRACOWYWANIEM NOWYCH WYROBÓW I ICH WIZERUNKU, NADZOROWANIEM JAKOŚCI TOWARÓW ŻYWNOŚCIOWYCH I PRZEMYSŁOWYCH, A TAKŻE W LABORATORIACH ANALITYCZNYCH ORAZ JEDNOSTKACH CERTYFIKUJĄCYCH WYROBY I USŁUGI, ORGANACH NADZORU URZĘDOWEGO, CZY OŚRODKACH BADAWCZO-ROZWOJOWYCH.

 

  • TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA 

JEŻELI INTERESUJE CIĘ SPECJALISTYCZNA WIEDZA Z ZAKRESU PRZECHOWYWANIA, PRZETWARZANIA, UTRWALANIA I KSZTAŁTOWANIA BEZPIECZEŃSTWA ORAZ WŁAŚCIWOŚCI FUNKCJONALNYCH  ŻYWNOŚCI. STUDIA NA KIERUNKU PRZYGOTUJĄ CIĘ DO PRACY NA STANOWISKACH INŻYNIERSKICH ORAZ KIEROWNICZYCH W PRZEDSIĘBIORSTWACH PRZETWÓRSTWA SPOŻYWCZEGO, W ZAKŁADACH ZAJMUJĄCYCH SIĘ POZYSKIWANIEM, PRZECHOWYWANIEM I DYSTRYBUCJĄ ŻYWNOŚCI ORAZ ŻYWIENIEM CZŁOWIEKA. TU ZDOBĘDZIESZ UMIEJĘTNOŚCI ORGANIZOWANIA PRODUKCJI WŁĄCZNIE Z DOBOREM MASZYN I URZĄDZEŃ ORAZ PRZEPROWADZANIA JEJ EKONOMICZNEJ KALKULACJI.


Notice: Undefined property: jMyItemsViewjMyItem::$itemfirmoffers in /home/kompad01/domains/foodjobs.pl/public_html/components/com_jmyitems/views/jmyitem/tmpl/default.php on line 191

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/kompad01/domains/foodjobs.pl/public_html/components/com_jmyitems/views/jmyitem/tmpl/default.php on line 191

Informacje z branży

DOBROWOLNE SYSTEMY ZNAKOWANIA WARTOŚCIĄ ODŻYWCZĄ W EUROPIE - CZĘŚĆ III: DZIAŁANIA FIRM I OCZEKIWANIA KONSUMENTÓW

Pięć największych firm spożywczych na świecie zarzuciło prace nad nowym systemem znakowania żywno...

Więcej

O CZYM MYŚLĄ KONSUMENCI, KIEDY MÓWIĄ O ŻYWNOŚCI ZE ZRÓWNOWAŻONEJ PRODUKCJI?

Według najnowszego raportu „Badanie żywności i zdrowia 2019” Międzynarodowej Rady Informacji o Ży...

Więcej

Kultury starterowe - postęp w technologii przetwarzania żywności

W produkcji żywności coraz częściej wykorzystywane są kultury bakteryjne z dodatkiem kwasu mlekow...

Więcej

Reklama

Schani

Spółka SCHANI w rozumieniu biznesowym zajmuje się usługą outsourcingu pracowniczego. Dzię...

Więcej

CleanAccess

CleanAccess to nowy polski producent akcesoriów do systemów mycia w przemyśle  spożywczym. Został...

Więcej

Salmon Hygiene Polska

Firma Salmon Hygiene Polska dostarcza rozwiązania wpływające na higienę i bezpieczeństwo na obsza...

Więcej

Partnerzy

Dane teleadresowe

Ściegiennego 252

25-116 Kielce

kom: +48 692 464 838

t: +48 41 23 45 090

t: +48 41 23 45 091

w godzinach 8.00 do 16.00

info@foodjobs.pl

Skorzystaj z formularza kontaktowego

+48 692 464 838