fbpx

W produkcji żywności coraz częściej wykorzystywane są kultury bakteryjne z dodatkiem kwasu mlekowego, które cieszą się popularnością ze względu na właściwości prozdrowotne oraz utrwalające.

Na rynku dodatków do żywności można zaobserwować specjalne mieszanki kultur zapewniające dobre warunki do właściwego procesu, dzięki czemu powstaje wiele nowych produktów surowo dojrzewających, tak cenionych przez konsumentów.

Do mieszanek tych należą przede wszystkim mieszanki jednego lub kilku szczepów, mające właściwości kwasotwórcze, ochronne i nadające określone właściwości organoleptyczne. Coraz częściej można jednak zauważyć, że firmy poszerzają swoją ofertę o szczepy probiotyczne lub obniżające zawartość cholesterolu, a także inne właściwości, które mają charakter nie tylko utrwalający czy nadający smak.

czytaj więcej...

Informacje z branży

Fałszowanie oregano i olejku eterycznego – opinia 19 ekspertów, najnowszy biuletyn zapobiegania fałszerstwom botanicznym

Program Zapobiegania Botanicznym Fałszerstwom (BAPP-Botanical Adulterants Prevention Program...

Więcej

Zatrucia pokarmowe w przedszkolu w Sanoku

Podkarpacki Państwowy Wojewódzki Inspektor Sanitarny informuje, że w dniach 24-25 października na...

Więcej

Ostatnie przypadki fałszowania oliwy z oliwek

Włoski Unaprol (Konsorcjum Włoskiej Oliwy z oliwek) 15 października poinformował o konfiskacie po...

Więcej

Reklama

Schani

Spółka SCHANI w rozumieniu biznesowym zajmuje się usługą outsourcingu pracowniczego. Dzię...

Więcej

CleanAccess

CleanAccess to nowy polski producent akcesoriów do systemów mycia w przemyśle  spożywczym. Został...

Więcej

Salmon Hygiene Polska

Firma Salmon Hygiene Polska dostarcza rozwiązania wpływające na higienę i bezpieczeństwo na obsza...

Więcej

Partnerzy

Dane teleadresowe

Ściegiennego 252

25-116 Kielce

kom: +48 692 464 838

t: +48 41 23 45 090

t: +48 41 23 45 091

w godzinach 8.00 do 16.00

info@foodjobs.pl

Skorzystaj z formularza kontaktowego

+48 692 464 838