fbpx

Informacje z branży

Według danych IERiGŻ spożycie mięsa w kraju od 2007 r. wykazuje tendencję malejącą. W okresie 2007-2013 obniżyło się ono o 6,1 kg na osobę. W bieżącym roku spożycie wynosi przeciętnie 71,5 kg na osobę - wskazuje Monika Drążek, specjalista ds. analiz rynków rolnych w Departamencie Analiz Makroekonomicznych i Sektorowych Banku Gospodarki Żywnościowej.

czytaj więcej...

Informacje z branży

CZUJNIK PRZYPOMINAJĄCY RZEP WYKRYWA ZEPSUCIE I ZANIECZYSZCZENIA BAKTERYJNE ŻYWNOŚCI

Naukowcy z MIT (Massachusetts Institute of Technology) zaprojektowali przypominający rzep – czujn...

Więcej

WHO PLANUJE WYELIMINOWAĆ TŁUSZCZE TRANS Z PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH DO 2023 R.

Szacuje się, że spożycie przemysłowo produkowanych tłuszczów trans powoduje ok. 500 000 zgonów ro...

Więcej

Reklama

Schani

Spółka SCHANI w rozumieniu biznesowym zajmuje się usługą outsourcingu pracowniczego. Dzię...

Więcej

CleanAccess

CleanAccess to nowy polski producent akcesoriów do systemów mycia w przemyśle  spożywczym. Został...

Więcej

Salmon Hygiene Polska

Firma Salmon Hygiene Polska dostarcza rozwiązania wpływające na higienę i bezpieczeństwo na obsza...

Więcej

Partnerzy

Dane teleadresowe

Ściegiennego 252

25-116 Kielce

kom: +48 692 464 838

t: +48 41 23 45 090

t: +48 41 23 45 091

w godzinach 8.00 do 16.00

info@foodjobs.pl

Skorzystaj z formularza kontaktowego

+48 692 464 838